Zserbókorongok

Zserbókorongok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • 10 dkg darált dió
  • porcukor

A mázhoz:

  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Lisztet sütőporral, zsírral, vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral, egy tojással és fél citromnyi reszelt héjjal összegyúrok.A tésztát kinyújtom, a korong alsó felét kisebbre, felső részét nagyobb karikára szaggatom.A kisebb felekre diót,lekvárt és megint diót rakok és rásimítom a nagyobb korongokat.Előmelegített sütőben sütöm.

A csokit vízgőz felett olvaszttom, hozzáöntöm a tejszínt , alaposan elkeverem,de ár nem vízgőz felett és ha kész rákenem a megsült korongokra.

Neked ajánljuk