Zserbógolyók

Zserbógolyók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g háztartási keksz
  • 250 g darált dió
  • 200 g baracklekvár
  • 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • *
  • a bevonathoz:
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • darált dió

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a kekszet, a darált diót és a porcukrot. Ízlés szerint porcukorral édesítsük. Annyi lekvárt adjunk hozzá, hogy jól formázható, nem ragadós masszát kapjunk.

Amikor összeállt, közepes méretű golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat egy órára a hűtőbe tesszük egy picit dermedni.

A csokit és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen és megszórjuk darált dióval.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek