Zserbó palacsintatorta

Zserbó palacsintatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz

a töltéshez:

  • 1 üveg baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • *

a tetejére:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 üveg baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • *
  • 1 tábla csokoládé (a tetejére)
  • 1 evőkanál étolaj (a tetejére)
  • kevés fehér csokoládé (elhagyható)

Elkészítés:

A palacsinták megsütése és megtöltése: a palacsinta hozzávalóit összekeverjük és kb. fél órára a hűtőbe tesszük (de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá)

A diót ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral.

Mielőtt elkezdjük sütni a palacsintákat, előtte kikészítjük a cukros-diót, a baracklekvárt, és egy nagyobb lapos tányért, amire majd rakosgatjuk a palacsintákat, s azon töltögetjük lekvárral és cukros-dióval.

Ezután a szokásos módon elkezdjük sütni a palacsintákat. A lapos tányérra helyezzük az elsőt

Hasonló receptek