Zserbó golyó

Zserbó golyó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált keksz
  • 10-15 dkg baracklekvár
  • 1 evőkanál kristálycukor

a bevonathoz:

  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 evőkanál étolaj

a díszítéshez:

  • 1 evőkanál tortadara

Elkészítés:

Ledaráljuk a kekszet egy tálba, majd rászórjuk a darált diót, 1 evőkanál kristálycukrot, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ha túl híg a lekvár, akkor elég belőle 10 dkg, de ha elég szilárd, akkor rakhatunk bele 15 dkg-ot.

Ezután jól összekeverjük, evőkanál segítségével golyókat formálunk belőle, majd kb. 10 percre fagyasztóba rakjuk a golyókat.

Amíg hűlnek a golyók, addig a tejcsokit apró kockákra törjük, belerakjuk egy nagyobb bögrébe, és az étolajjal együtt mikró közepes fokozatán kicsit megmelegítjük, hogy felolvadjon a csoki. Utána villával jól összekeverjük.

Ha teljesen jó, folyékony állagú lett, akkor kivesszük a fagyóból a golyókat, egy mélyebb tányérba rakjuk, és fogvájó segítségével mindegyik golyót belemártogatjuk a csokiba, majd szórunk rá tortadarát, és nagyobb tányérra rakjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe. 1 óra múlva már ehetjük is.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk