Zsebes csirke

Zsebes csirke

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell csont nélkül (kb. 15 dkg/db)
  • 10 dkg bacon szalonna (szeletek)
  • paranyica sajt szeletek
  • medvehagyma levelek vagy újhagyma
  • 0,5-1 dl fehérbor
  • leveskocka

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk. Vastagabb részüknél 4-5 cm mélyen bevágjuk, szétnyitjuk és kissé ellapítjuk.

A megtisztított medvehagyma leveleket (vagy újhagymát) és a sajtszeleteket a vágásba (zsebek) tesszük, majd ráhajtjuk a hús egyik felét. A megtöltött csirkemellet a szalonna szeletekkel beburkoljuk, fogvájóval összetűzzük.

Serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, és a szalonnás húst minden oldalán megpirítjuk.

Amikor a szalonna ropogóssá vált, felöntjük a borral, hozzáadjuk a leveskockát, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Ujjnyi szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk