Zöldséges szűzpecsenye

Zöldséges szűzpecsenye

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 16 szelet szűzpecsenye
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 tojássárga
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • curry
  • őrölt bors

A sajtos zellergombóchoz:

  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 6 dkg zeller
  • 5 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 1 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • fehér bors

Elkészítés:

Forró vajra felcsíkozott gombát rakok és megpirítom.A felcsíkozott sonkát és a zöldborsót is belerakom.Liszttel hintem, forró tejet és tejszínt öntök alá.Fűszerezem sóval, borssal, curryvel.Hozzáadom a tojássárgát és a reszelt sajt felét.Ezt a ragut a tűzálló tálban elősüttöt hússzeletekre rakom.A tetejét meg a sajt másik felével szórom és pirosra sütöm.

Lereszelem a sajtot és a zellert, a vajat átnyomom szitán, majd a többi alapanyaggal összegyúrom a zellergombócot.Kanállal sós, forró vízbe szaggatom és főzöm 10 percen át.

Neked ajánljuk