Zöldséges indiai samosa

Zöldséges indiai samosa

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 közepes répa
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál római kömény
  • fél pohárnyi zöldborsó
  • chili ízlés szerint

Elkészítés:

Felaprózom a zöldségeket, majd megfőzöm őket. Eközben olajjal párolom a hagymát, majd megfűszerezem, és egy kis vizet engedek a párolt zöldségekhez. Sütöm még néhány percig, míg pépes lesz az állaga. Víz, vaj és liszt segítségével formázható tésztát keverek, majd tíz-tizenkét kis golyót szakítok belőle, amiket kör alakú, vékony lapokra nyújtok. Ezeknek egyik oldalára helyezem a zöldséges masszát, majd vizezem a széleit és visszahajtom; a körmömmel kicsit összecsippentem. Forró olajjal öt percig sütöm, míg aranybarna nem lesz. Mártásnak csatnit készítek.

Neked ajánljuk