Zöldséges csirkeszárny

Zöldséges csirkeszárny

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személynek:

  • 6-8 db csirkeszárny
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy paszternák (el is hagyható)
  • 3-4 krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 4 dl víz
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés: A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk fel nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, a krumplit ízlés szerint kockára.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd pár perc alatt süssük meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjon egy kis színt. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

A fennmaradó zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg a liszttel. Kevergetve pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel a borral és a vízzel. Ezután tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint fűszerezzük és forraljuk ki.

Egy tepsi közepén helyezzük el az elősütött csirkeszárnyakat, majd öntsük köré a kiforralt zöldséges levet. Ezután alufóliával fedjük le a tepsi tetejét. Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük addig, míg a csirkeszárnyak szép színt kapnak, és a szaft kissé besűrűsödik.

Tálaláskor a csirkeszárnyakat a zöldségekkel együtt szedjük tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.

Neked ajánljuk