Zöldséges-boros csirkemell tál

Zöldséges-boros csirkemell tál

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 40 dkg zöldségkeverék
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés liszt
  • kevés margarin
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 marék mandulapehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • bors
  • tárkony
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A zöldségeket, a mandulát, a medvehagymát és a fűszereket kevés olajon pároljuk meg, majd öntsünk hozzá kevés bort.

Közben a csirkemellszeleteket sózzuk és borsozzuk meg, kevés lisztbe forgassuk és süssük ki olajon. Öntsünk hozzá kevés bort és pároljuk meg benne.

A tejfölt keverjük össze a tojásokkal, sózzuk meg, kevés szerecsendiót és petrezselymet szórjunk rá, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

Egy jénai tálba tegyünk egy réteg zöldséget, rá pedig a húsokat, majd a tetejére a maradék zöldséget. Öntsük le a tejfölös krémmel.

200 fokon süssük fél óráig.

Neked ajánljuk