Zöldséges árpagyöngy tejfölös-sajtos húsgombóccal

Zöldséges árpagyöngy tejfölös-sajtos húsgombóccal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 1 ek. olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 tv-paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • kömény
  • 3 zsömle
  • 2 tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl árpagyöngy
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, olajban megdinsztelem, a kockákra vágott húst átpirítom rajta. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Pirospaprikával megszórom, sózom, borsozom, majoránnát és őrölt köményt adok hozzá, azután kevés vízzel felöntve készre főzöm.

A megfőtt húst kiszedem a szaftból és ledarálom, majd az áztatott és kicsavart zsömlékkel és a tojásokkal elkeverem. A legvégén adom hozzá a kockára vágott feta sajtot.

A visszamaradt szaftot robotgéppel pépesítem, és a tejfölt hozzáadva felforralom. A húsmasszából gombócokat formázokk, és a tejfölös alapba teszem, együtt összeforralom.

A 2 dl árpagyöngyöt megmosom, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzöm. Ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával, ételízesítővel, őrölt köménnyel. A sárgarépát kockákra vágom, és a zöldborsóval együtt megfőzöm, és a kész árpagyöngyhöz adom.

Neked ajánljuk