Zöldségágyon sült húskenyér

Zöldségágyon sült húskenyér

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sovány marhahús
  • 25 dkg darált sovány sertéshús
  • 5 dkg szardellafilé
  • 4 szem burgonya
  • 6 szál póréhagyma
  • 6 szál sárgarépa
  • 5 szál újhagyma
  • 3 szelet fehér kenyér
  • 1,25 dl zsíros natúr joghurt
  • 1 nagy csokor kapor
  • 4 ek. tej
  • 3 ek. olaj
  • 4 kk. kapribogyó
  • 2 ek. mustárpor
  • 3 ek. reszelt citromhéj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kenyerek belsejét 4 ek. vízben, tejben áztatom 5 percet és elmorzsolom.

A darált húsokat, áttört szardellát, joghurtot, aprított újhagymát, kapribogyót, finomra vágott kapor kétharmadát, mustárport, reszelt citromhéjat, sót, borsot dolgozok össze.

A krumplit felkarikázom, a pórét darabolom, a répát felezem vagy negyedelem és sütőedénybe halmozom őket, sózva, borsozva.

A masszát kenyérré formázom és a zöldségekre rakom.

Olajjal locsolom, 1 dl vizet öntök alá, maradék kaporral szórom és fólia alatt sütöm, 200 fokon 1 órát, majd fólia nélkül pirítom 20-30 percet.

1 napot hűtőben hagyom állni és tálalható is.

Neked ajánljuk