Zöldfűszeres pangasius pirított zöldségekkel

Zöldfűszeres pangasius pirított zöldségekkel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet pangasiusfilé
  • olívaolaj
  • friss kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyemzöld
  • 50 g olajbogyó
  • 40 g kapribogyó
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g aszalt paradicsom

a körethez:

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 4 db zsenge sárgarépa
  • 2 fej lila hagyma
  • 250 g gomba
  • friss kakukkfű, rozmaring, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Ennél finomabb halat még nem ettél! A szomszédasszonytól kaptam a receptet.

Egy tepsit olívaolajjal kikenjük. A megmosott, lecsepegtetett halat megsózzuk, és a tepsibe tesszük. A tetejére halmozzuk a leöblített a kakukkfüvet, a felaprított rozmaringot és petrezselyemzöldet. Megszórjuk a kapribogyóval, a felszeletelt olajbogyóval és aszalt paradicsommal, elosztjuk rajta az átnyomott fokhagymát, és ráteszünk 1-1 db citromkarikát. A tepsit alufóliával lefedjük, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. (A vége felé néhány percre eltávolíthatjuk a fóliát, hogy a hal kissé megpiruljon.)

Miközben a pangasius sül, felaprítjuk a paprikát, a cukkinit, a répát, a hagymát és a gombát. Serpenyőben vagy wokban olívaolajat felforrósítunk, beletesszük a hagymát, majd sorban a többi zöldséget, és folyamatosan rázogatva megpirítjuk. Friss kakukkfűvel, aprított rozmaringgal és petrezselyemzölddel ízesítsük, majd megsózzuk.

Hasonló receptek