Zöldbabsaláta gombával

Zöldbabsaláta gombával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • bors
  • 1 csipet cukor
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 db narancs
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál reszelt torma
  • 2 dkg vaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 csipet ételízesítő
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 db póréhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl majonéz

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze egy jénai tálban a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a tormát! Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet is!

Tisztítsuk meg a póréhagymát! A fehér részét felkarikázzuk, majd a masszához keverjük.

A megtisztított gombot felszeleteljük, és kevés vajon a zöldbabbal együtt megpároljuk. Adjunk hozzá ízlés szerint borsot és ételízesítőt! Kihűlve a majonézes alaphoz keverjük.

Vágjuk apróra a meghámozott narancsot, majd ezt is keverjük a többihez!

2 órát pihentessük hűtőben!

Hasonló receptek