Zita szelet

Zita szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojássárgája
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje keményre vert habja

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

A bevonáshoz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjék kemény habját.

A tésztamasszát 2 részre osztjuk, vajjal kikent tepsibe 2 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal elkeverjük. 2 részre osztjuk, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát keverjük, és az alsó lapra kenjük.

A vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel csomómentesre, simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.

Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.

Neked ajánljuk