Zabpelyhes sütőtöktorta

Zabpelyhes sütőtöktorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 8 szelethez:

  • 50 dkg sütőtök
  • 20 dkg zabpelyhes keksz
  • 10 dkg dióbél + néhány szem a díszítéshez
  • 7 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg görög joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A kekszet és a 10 dkg diót durvára tördeljük.

A vajat megolvasztjuk, a keksszel összekeverjük, 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és a hűtőben 10 percig pihentetjük.

A megsült tökhúst összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a cukrot, a joghurtot, a sütőport, a tört diót, és az egészet robotgéppel homogén krémmé keverjük.

A krémes masszát elsimítjuk a kekszalapon és a sütőben 90 percig sütjük. Ezt követően kikapcsoljuk a sütőt, de a tortát benne hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap diószemekkel díszítve, szeletelve tálaljuk.

Hasonló receptek