Zabpelyhes rántott csirkemell sült zöldségekkel

Zabpelyhes rántott csirkemell sült zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a csirkemellhez:

  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg sajt

a zöldség körethez:

  • 1 db batáta (édes burgonya)
  • 2 db bébi cékla
  • 1 db kígyó uborka
  • 1 db édeskömény
  • 0,5 dl étolaj
  • bors

Elkészítés:

A zöldségkörethez megmossuk a zöldségeket, hasábokra vágjuk a batátát, és meghámozzuk. Olajba sót és borsot keverünk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és egy sütőfóliával bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre. (Figyelem! Amikor kezd karamellizálódni, akkor kész.)

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Belekeverjük a joghurtba a sót és a borsot, és nyomunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst megforgatjuk a joghurtos keverékben (még finomabb, ha hagyjuk benne állni egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb lesz tőle).

Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet összekeverjük a reszelt sajttal, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Ha megvan minden, akkor a húst egy sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180- 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig. (A bepanírozott húst és a zöldségeket légkeverékes sütőben 180 fokon egyszerre is meglehet sütni.)

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk