Zabpelyhes-mazsolás süti

Zabpelyhes-mazsolás süti

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola
  • 30 dkg tönkölybúzaliszt
  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 5 ek. méz
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. fahéj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

Összekeverjük a száraz anyagokat. Külön összekeverjük a mézet, az olvasztott margarint és az egész tojásokat, majd villával egy kicsi levegőt kevetünk bele, a folyékony anyagot hozzáöntjük a lisztes anyaghoz, és összekeverjük.

Egy margarinos-sütőpapíros tepsibe kis halmokat rakunk, kicsit ellapítjuk őket. Kb. 10-12 perc alatt világosbarnára sül.

Neked ajánljuk