Zabpelyhes-áfonyás tallér

Zabpelyhes-áfonyás tallér

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 25 dkg zabpehely
  • 15 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Elkészítés: Habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a vanília-aromát és a tojást. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval, a zabpehellyel és az áfonyával. A száraz hozzávalókat apránként a tojásos keverékhez adjuk, és néhány percig kevergetjük.

A masszából evőkanálnyi halmokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tallérformára igazítjuk. 180 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük. Sütés közben a tallérok megnőnek.

Neked ajánljuk