Zabgolyó variációk

Zabgolyó variációk
  • Hozzávalók:
  • 125 g zabpehely
  • 50 ml tej
  • 20 g margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 2 evőkanál xilit
  • 20 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 100 g cukormentes sárgabaracklekvár
  • 20 g darált dió
  • 1 csipet só
  • *
  • a forgatáshoz:
  • kókuszos:
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál por xilit
  • a zserbóshoz:
  • 20 g darált dió
  • 1 teáskanál xilit

Elkészítés:

A zabpehelyhez adjuk a sót, felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kétféle aromát, a margarint. Miután felolvadt, ráöntjük a zabpehelyre, hozzáadjuk a kakaóport és a darált diót, majd állni hagyjuk 20 percig. (Ha túl lágy a massza adhatunk hozzá még darált diót.)

15 db golyót formázunk belőle, majd beleforgatjuk a kókuszos és a diós édesítőbe.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk