Wellington-i pulyka

Wellington-i pulyka

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,4 kg pulykamellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 ek. paradicsompüré
  • kakukkfű
  • 1 ek. liszt
  • 2 tojás
  • 40 dkg leveles tészta
  • bors

Elkészítés:

A húst is és a gombamártást is előző nap előkészítem. A húst megtűzdelem a szalonna felével és a 4 gerezd fokhagymával, sózom, borsozom, összekötözöm, és betakarom a maradék szalonnával.

Egy tepsibe teszem, köré szeletelek 1 hagymát, meglocsolom a fehérborral és 2 evőkanál olajjal. Puhára sütöm.

A maradék hagymát felkockázom és 1 evőkanál olajon párolom, majd beleteszem az apróra vágott gombát, a paradicsompürét, kakukkfűvet, sót, borsot, és 10 percig együtt párolom. Majd kihűtöm egy éjszakán át. Ha kihűlt, belekeverk 1 tojást és a lisztet.

Másnap a leveles tésztát kinyújtom, rákenem a gombamártást, beleteszem a húst, és beburkolom a tésztával. A tetejét megkenem tojássárgájával. Szép pirosra sütöm.

Vajban párolt zöldséggel tálalom.

Hasonló receptek