Vöröslencse-leves

Vöröslencse-leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg vörös lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál édes fűszerpaprika
  • 1,5 liter zöldségleves, 3 kockából
  • 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A lencsét szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szintén felaprítjuk.

Mélyebb edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, és kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szárzellert és a répát, majd a lencsét, ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a zöldséglevessel és belekeverjük a paradicsomot is. Kb. 30 perc alatt készre főzzük.

Ekkor 2 merőkanálnyit kiveszünk a levesből, botmixerrel pürésítjük, és a leveshez visszaöntjük. Citromlével ízesítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A levesbe keverhetünk római köményt, kurkumát, koriandert, sőt, egy csipet fahéjat is!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk