Vöröslencse krémleves

Vöröslencse krémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 vizespohár vöröslencse
  • 2 vizespohár víz
  • 2 db közepes méretű hagyma
  • 1,5 evőkanál növényi olaj vagy margarin
  • 1 kávéscsésze liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • feketebors
  • 8 vizespohár meleg víz (ha van húsleves vagy 2 db leveskocka)

Elkészítés:

Egy lábasba 2 pohár vizet öntünk és a megmosott vöröslencséket közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhulnak. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kevés vizet. Ha megpuhultak a vöröslencsék turmix vagy egy fakanál segítségével leszűrjük. (Leszűrve nem lesz olyan sima, mintha turmixoltuk volna.)

Egy másik lábasba odatesszük az olajat és az apróra vágott hagymát, és közepes lángos megpirítjuk. Amikor a hagyma rózsaszínűvé vált, hozzáadjuk a lisztet, 2-3 percen keresztül gyorsan kavarjuk, és ezt a keveréket hozzáöntjük a leszűrt vagy leturmixolt vöröslencsékhez. Víz hozzáadásával lazítjuk, és gyakran kevergetve közepes lángon 10-15 percig főzzük. Ha leveskockát adunk hozzá, feltétlenül vigyázzunk a só hozzáadásával. Melegen tálaljuk.

Neked ajánljuk