Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 erős paprika
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kk. kömény
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • kakukkfű
  • majoranna

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, 5 ek. olajon megdinszteljük. Felöntjük kis vízzel, megsózzuk, beledobjuk a húst, és fehéredésig sütjük nagy lángon.

Mikor már levet engedett, beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt és a két gerezd zúzott fokhagymát. A zöldpaprikát felaprítjuk, és azt is beletesszük. Ha elpárolgott a szaft, kis vizet önthetünk bele. Megsózzuk, megborsozzuk, és hagyjuk főni. Félidőben fűszerezzük kakukkfűvel és majorannával.

Mikor a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot és a vörösbort. Tovább főzzük. A végén ízesítjük megint zúzott fokhagymával és köménnyel.

Neked ajánljuk