Vörösboros aszalt szilvás-narancsos pulykamell

Vörösboros aszalt szilvás-narancsos pulykamell

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész pulykamellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 2 db narancs
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kömény
  • étolaj

A vörösboros aszalt szilvához:

  • 40 dkg aszalt szilva
  • 1 mk. őrölt gyömbér
  • 3 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

A pulykamellről leszedem a hártyát, megmosom, lecsepegtetem, és az említett fűszerekkel alaposan befűszerezem. Ezután legalább 1 óra hosszáig állni hagyom.

Közben a vöröshagymát megtisztítom és karikára vágom. A narancsot meghámozom, a fehér hártyát is leszedem, és szintén karikára vágom. Az aszalt szilvát leöblítem hideg vízzel, megszórom az őrölt gyömbérrel, ráöntöm a vörösbort, és ebben áztatom, amíg a hús elkészül.

Az egész, befűszerezett pulykamellet sütőtálba teszem, és annyi olajat öntök alá, hogy a sütőtál alját éppen ellepje. A tálban a húst előbb a karikára szelt vöröshagymával, majd a narancsszeletekkel borítom be. A végén az egészet teljesen betakarom a szeletelt baconnel. 1 dl vizet öntök alá, és letakarva, sütőben megsütöm.

A sütés végén, levéve a sütőedény fedelét kicsit lesütöm a húst, hogy megpiruljon a szalonna a tetején. Közben a vörösboros szilvát felforralom.

Burgonyapürével és a vörösboros aszalt szilvával tálalom.

Neked ajánljuk