Vörösborban sült oldalas
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertésoldalas
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 8 dkg zsír
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 tk. kömény
- 1 tk. őrölt rozmaring
- 1 tk. őrölt szerecsendió
- 1 tk. őrölt bors
- só
Elkészítés:
Felszeleteljük az oldalast a csontok mentén, majd ízesítjük őket sóval, borssal, rozmaringgal.
Zsiradékkal kikent tűzálló tálba fektetjük és köményt, fokhagymagerezdeket és felcikkezett vöröshagymát szórunk hozzá. Borral felöntjük és alufóliával lefedjük.
180 fokon, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 220 fokon pirítjuk, míg az összes leve el nem fő alóla. Közben pecsenyelével locsoljuk és megfordítjuk.