Vörösborban sült oldalas

Vörösborban sült oldalas

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertésoldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg zsír
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 tk. kömény
  • 1 tk. őrölt rozmaring
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 tk. őrölt bors

Elkészítés:

Felszeleteljük az oldalast a csontok mentén, majd ízesítjük őket sóval, borssal, rozmaringgal.

Zsiradékkal kikent tűzálló tálba fektetjük és köményt, fokhagymagerezdeket és felcikkezett vöröshagymát szórunk hozzá. Borral felöntjük és alufóliával lefedjük.

180 fokon, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 220 fokon pirítjuk, míg az összes leve el nem fő alóla. Közben pecsenyelével locsoljuk és megfordítjuk.

Neked ajánljuk