Virslis bagolyszem

Virslis bagolyszem

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 30 dkg roppanós virsli
  • dijoni mustár (vagy ketchup)
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

a kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, és vékonyra kinyújtjuk.

Bekenjük mustárral vagy kechuppal, de lehet úgy is, hogy fele mustár, fele ketchup. Erre szórjuk a reszelt sajtot.

A tészta két szélére helyezzük a virsliket, és egyszerre kezdjük el feltekerni mindkét oldalt. Éles késsel 2 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra tesszük őket, majd megkenjük felvert tojással.

Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk