Vendégváró kacsamájpástétom

Vendégváró kacsamájpástétom

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg kacsamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. libazsír
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 cl konyak
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

A kacsamájat még előző este tejbe áztatva hűtőbe rakjuk, hogy puhuljon.

Libazsírt hevítünk teflonserpenyőben és felaprított hagymát dinsztelünk rajta, majd csipet sóval szórjuk.

Rajta pirítjuk a felszeletelt kacsamájat és áttört fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, majd ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.

Turmixgépbe rakjuk a májat, öntünk hozzá tejszínt és konyakot, majd így pürésítjük, szükség szerint utánízesítve.

Fóliával borított őzgerincformába simítjuk a masszát és pár órán át dermesztjük a hűtőben.

Hasonló receptek