Velős pirítós (velő tojással)

Velős pirítós (velő tojással)

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg velő
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj (jó hozzá a sima étolaj is)
  • csipetnyi őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint kevés Csili pehely
  • 1 dl száraz fehérbor

valamint:

  • 4 tojás (ha tojással dúsítjuk az ételt)

Elkészítés:

Ha szükséges, a velőről eltávolítjuk a hártyát. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a velőt, és a serpenyőben kevergetjük, vigyázva, hogy le ne ragadjon. (Teflonos, vagy kerámia serpenyőt célszerű használni!)

Hozzáöntjük a kevés bort, ami szintén megakadályozza, hogy leragadjon a velő. A bor más esetekben is feloldja az edény aljára, oldalára letapadt ételeket.

Sózzuk, borsozzuk, enyhén megpaprikázzuk, és ízlés szerint tehetünk hozzá csípőset is. Tanácsos először a pirítósokat ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítani, így kevesebbet kell mosogatni.

A velős tojásnál ugyanígy kezdünk hozzá, csak mikor készen vagyunk a velővel 4 enyhén felvert tojással dúsítjuk az ételt. Így természetesen több személy lakhat vele, vacsorának is tökéletes.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk