Vegyes zsemlegombócok káposztasalátával

Vegyes zsemlegombócok káposztasalátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Egy fajta zsemlegombóchoz:

  • 30 dkg száraz kenyérkocka
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 4 ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors

Az ízesítéshez:

  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg főtt cékla
  • 20 dkg főtt spenót
  • barna vaj

A káposztasalátához:

  • 40 dkg káposzta
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 4 ek. fehérborecet
  • 4 ek. olívaolaj
  • petrezselyem
  • 1/2 tk. egész kömény
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A kenyeret felkockázom.

A tojást, tejet, sót, borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát összekeverem.

A sonkáshoz lepirítom az aprított hagymát, sonkát és a tojásos tejhez adom.

A másik kettőnél is hagymával pirítom a zöldségeket, de a tojásos tejjel turmixolom.

A kenyeret összedolgozom a masszákkal és mehet bele vaj, reszelt parmezán, liszt, finomra vágott petrezselyem.

Gombócokat gyúrok és 20 percet főzöm őket lobogó vízben.

Olvasztott, barna vajjal locsolom, parmezánnal hintem.

A salátához a csíkozott sonkát pirítom, a legyalult káposztát besózva hagyom állni 5-6 percet és összedolgozom a sonkával, kevés cukorral, borssal, köménnyel, finomra vágott petrezselymmel, fehérborecettel, olívaolajjal.

Neked ajánljuk