Vastag mákos süti

Vastag mákos süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • ízlés szerint kevés kefir
  • lekvár

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük.

Félig megsütjük, a lapot még melegen lekvárral megkenjük.

A darált mákot 2 dl forró tejjel leöntjük. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, az 5 dkg margarint, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztára kenjük a mákos masszát. Beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk.

Forró sütőbe toljuk és készre sütjük.

Neked ajánljuk