Vaníliás csokoládékrémtorta

Vaníliás csokoládékrémtorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 30 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 6 dkg kakaó
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. sütőpor

A vaníliás krémhez:

  • 1 dkg zselatin
  • 2,4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 tojássárga
  • 8 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 2 tasak habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 ek. víz

A csokis krémhez:

  • 20 dkg csokoládé
  • 1 dkg zselatin
  • 2 tojássárga
  • 9 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 5 ek. víz

Díszítéshez:

  • csokireszelék

Elkészítés:

Tésztához a lisztet, sót, kakaót, sütőport és a szódabikarbónát elkeverem. Kikeverem a vajat cukorral és a tojásokat egyenként adagolom hozzá, majd a lisztet és tejet felváltva. Sütőpapírral borított tortaformába simítom a tésztát és 180 fokon sütöm 30-40 percet, tűpróbával érdemes ellenőrizni. Ha kész akkor a tortaformában hagyom, 15 percre és lisztezett felületre borítom, utána 2 lapra szelem, majd az alsó lapot visszarakom a kibélet kapcsos karikába és így töltöm.

A vaníliakrémhez zselatint áztatok 10 percig vízben. Tejet vaníliarúddal főzök szintén 10 percet és leszűröm. A tojssárgát cukorral keverem ki robotgép segítségével, majd a forró tejet óvítosan hozzáöntöm és kis lángon, folyton kavargatva, sűrűre készítem (kb. 15 perc). Az áztatott zselatint melegen ízesítem vaníliaaromával, belerakom a krémbe és hűlni hagyom. Ezek után felverem, illetve a tejszínt is vaníliás cukorral, szükség szerint habfixálót hozzáadva és beleforgatom a másikba. Rásimítom az alsó lapra és befedem a másik lappal, hűtőben hagyom állni.

A csokoládékrémhez szintén zselatint áztatok 10 percig vízben. Tojássárgát keverek ki cukorral és forró tejet öntök bele, folytonosan kevergetve. Kis lángon sűrűre főzöm 10-15 percet, majd a zselatint hozzáadom. A darabolt csokit beleszórom és beleolvasztom, utána hagyom az egészet kihűlni. Simára keverem, akárcsak a tejszínt a vaníilás cukorral, szükség esetén habfixálót használva és összeforgatom a két krémet. Rásimítom a torta tetejére és hideg helyen 5-6 órát pihentetem. Tetejét ízlés szerint, csokireszelékkel díszítem.

Neked ajánljuk