Vaníliás-csokis-diós szelet

Vaníliás-csokis-diós szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg vaj
  • 6 db tojássárgája

a töltelékhez:

  • 8-10 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg csokoládé
  • 30 dkg darát dió
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag főzni való csokoládé ízű pudingpor
  • 6 g sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tejföl 20°%-os
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor

a vaníliás krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

a tetejére: 5 dkg tortadara

  • a tepsi (25×39 cm)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű meleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk, a baracklekvárral megkenjük.

A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-masszához. A lekvárra simítjuk.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk