Vaníliás csiga

Vaníliás csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 db élesztő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál kefir
  • 2 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • liszt
  • *

a töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • tej

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a kézmeleg tejet, majd belekeverünk 20 dkg lisztet is. 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is, majd annyi liszttel dagasztjuk be, hogy egy jól formázható, közepes keménységű tésztát kapjunk. 20 percig kelesztjük, majd újra kidagasztjuk, és hagyjuk teljesen megkelni.

A megkelt tésztát egy jól meglisztezett deszkára borítjuk, és két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön a tenyerünk segítségével megnyújtjuk, és a vajas-cukros-vaníliás cukros keveréket rákenjük a tésztára. A széleit behajtjuk, óvatosan feltekerjük, és hat egyenlő részre vágjuk. Ezeket a részeket egy kicsit még kinyújtjuk, és még egyszer feltekerjük.

A tekercseket kivajazott tepsibe tesszük, és hagyjuk még egy kicsit kelni.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük őket. A sütési idő felénél cukros tejjel meglocsoljuk a csigákat. (Összesen 12 csiga lesz ebből az adagból.)

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk