Valentin-napi áfonyás torta

Valentin-napi áfonyás torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg piskóta maradék
  • 5 dkg margarin
  • 1/2 csésze feketekávé
  • 1/2 dl rum
  • 1 tk. vanília-aroma

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 ek. áfonyadzsem
  • 1 tojássárga

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. piros folyékony színező

Elkészítés:

A piskótához rakom a kávét, rumot, margarint, vanília-aromát, átgyúrom a sütőpapírral bélelt szívformába simítom.

A krémhez mascarponét keverek áfonyadzsemmel, majd a margarint, cukrot, tojássárgát, aztán a két masszát öszevegyítem, a piskótát lekenem vele és hűtőben hűtöm 1 órát.

A tetejére kerülő mázhoz porcukrot kikeverek tojásfehérjével és ízesítem citromlével meg színezem az ételfestékkel.

A tortaformából kiveszem a süteményt és a mázzal vonom be, majd hűtőben dermesztem.

Neked ajánljuk