Vajdasági sós-sajtos tekercs

Vajdasági sós-sajtos tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg éleszt
  • 2 kiskanál só

A töltelékhez:

  • 25 dkg puha margarin vagy vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 2 mokkás kanál só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • köménymag
  • szezámmag

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.

Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.

A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.

Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!

A receptet Ági anyu küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk