Vajdasági csorba teljes kiőrlésű galuskával

Vajdasági csorba teljes kiőrlésű galuskával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús (ízlés szerint)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 3-4 szem burgonya
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • vegeta
  • curry
  • fél csomag halászlé alap por
  • tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A húst felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és forrni hagyjuk. Leszedjük a habját, és mehet bele a piros paprika, só, bors, vegeta, curry. Mielőtt megfőne a hús, hozzáadjuk a halászlé alap port, a zöldborsót, a zöldbabot és a burgonyát.

Készre főzzük, fokhagymás rántással nyakon öntjük.

A teljes kiőrlésű lisztet egy tojással, 1 teáskanál sóval és vízzel nokedli tésztává keverjük. Forró, sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk