Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával

Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a halhoz:

  • 4 szelet ponty
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szeletke vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors

a káposztához:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • fél csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 3 dl víz
  • őrölt kömény

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, megsózzuk, jénai tálba tesszük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve, grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítjuk.

Amíg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, némi zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük, és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmossuk), az aprított kapor, a só, a kömény. Felöntjük a vízzel és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára pároljuk.

Ha túl sok víz maradna alatta, akkor azt fedő nélkül, néhány perc alatt elfőzzük róla.

Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, ízlés szerint tejföllel kínáljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk