Vadlazac vargányagomba mártással

Vadlazac vargányagomba mártással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 75 dkg vadlazac filé
  • 12 dkg vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma

a körethez:

  • 5 db burgonya
  • petrezselyem

a vargánya mártáshoz:

  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 marék szárított vargánya

továbbá:

  • 2-4 szelet bacon saláta

Elkészítés:

A petrezselymet összeaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. Ezeket a gyömbérrel, a sóval és a borssal együtt belekeverjük a felolvasztott vajba, és bekenjünk vele a halszeleteket.

Forró serpenyőben kisütjük a lazacot. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük. Ha megfőtt összetörjük, sózzuk és aprított petrezselymet keverünk hozzá.

A bacont megpirítjuk. A vargánya mártáshoz a vajból, lisztből és tejből besamel mártást elkészítjük, majd belefőzzük a vargánya gombát és a végén összeturmixoljuk.

Tálaláskor még salátát is kínálhatunk köretnek.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk