Vadas nyúlcomb szalonnás zsemlegombóccal

Vadas nyúlcomb szalonnás zsemlegombóccal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 26 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • húsleves
  • fél pohár tejföl
  • bors
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • citrom
  • mustár

A szalonnás zsemlegombóchoz:

  • 8 száraz zsemle
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 4 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 2 tojás
  • 2 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A vadashoz a szalonnát, a hagymát és a zöldségeket felkockázom. A szalonnát kevés olívaolajon közepes lángon egy picit megpirítom, majd a hagymát, utána a zöldségeket adom hozzá. Végül, de nem utolsó sorban a húst. Felöntöm húslevessel, de lehet vízzel is.

Amikor a nyúl megpuhult, kiszedem a húst belőle, összepasszírozom, majd hozzáadom a tejfölt és a mustárt, esetleg adok még hozzá fehérborsot.

A zsemlegombóchoz a zsemlét felkockázom. A kockára vágott szalonnát kisütöm, majd félreteszem. 2 kanál zsírban pirosra pirítom a zsemlekockákat, majd beleteszem egy edénybe, és ráöntöm a tejet.

Kevés zsíron a habosra kevert tojásokat a petrezselyemmel, a hagymával, a szalonnával és végül a liszttel megsütöm. Hozzáadom a tejben áztatott zsemle kockához, és összedolgozom.

Nagy gombócokat gyúrok belőle, és forrásban lévő vízben lassú tűzön kifőzöm kb. 15 perc alatt.

A nyúlvadast a zsemlegombócokkal tálalom.

Hasonló receptek