Ünnepi pisztráng

Ünnepi pisztráng

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kissebb, konyhakész pisztráng
  • 2
  • gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl fűszeres olaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg mandula
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A konyhakész pisztrángot beirdalom, sóval bedörzsölöm és citromlével meglocsolom.Péládul kakukkfüves olajjal vagy ízlés szerint egyéb fűszeres olajjal is bekenem a halat és hagyom 20 percig állni.Utána a felsleges nedvességet felitatom, majd lisztbe forgatom és forró vajon minkét oldalát megsütöm a halnak.Áttört fokhagymát szórok rá és a mandulát is mellészórom. így pirítom plusz 1 percig.Felöntöm tejszínnel és összeforralom.

Neked ajánljuk