Újházy tyúkhúsleves

Újházy tyúkhúsleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • zellerzöld
  • 1/2 db karalábé
  • 1/4 kelkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 mokkáskanál szerecsendió-virág
  • egész bors

Elkészítés:

A vöröshagymát megmosom, de rajta hagyom a héját. A zöldségeket megtisztítom.

A tyúkot kívül-belül megmosom, majd hideg vízben felteszem főni. Forrás után lehabozom.

Hozzáadom a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát fűszerzacskóba rakom, így teszem a levesbe. Egy órát főzöm alacsony lángon, majd hozzá adom a zöldségeket a zöldborsó, a gomba és a karfiol kivételével. Ezeket 3 merőkanálnyi levesben külön főzöm meg. Kis főzöm tovább a levest.

Ha a tyúk már puha, elzárom a lángot, és a levest fél óráig állni hagyom, majd átszűröm.

A zöldségeket felvagdalom. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva, a húst metéltre vágva teszem a levesbe. Betétnek csigatésztát főzök ki hozzá.

Neked ajánljuk