Túrótorta színes gyümölcskoronával

Túrótorta színes gyümölcskoronával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál konyak
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 1/2 marék szamóca
  • 10 dkg omlós keksz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál vaníliával kevert porcukor
  • 1/2 marék kékáfonya
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 25 dkg ricotta

Elkészítés:

Elkészítés:

A kekszmorzsát a vajjal, a konyakkal és a nádcukorral összedolgozzuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, hogy az oldalára is jusson! Kevés vajjal rögzíthetjük. A masszát a tortaforma aljára simítjuk, alaposan lenyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Válasszuk szét a tojásokat! A fehérjét verjük habbá, a sárgáját keverjük habosra a mascarponéval, a ricottával és a porcukorral! A tojássárgás masszához keverés mellett adjuk hozzá a vanília kivonatot és a borpárlatot is! Szitáljuk bele a keményítőt, majd forgassuk bele a fehérjét!

Vegyük ki a sütőből a kekszalapot, hagyjuk megszilárdulni a tetejét, majd kanalazzuk rá a ricottás krémet! Még jó fél órát sütjük 170 fokon.

Rácson hűlni hagytam, még langyosan rászórjuk az áfonyát és a szamócát. Szórjuk meg a vaníliával elkevert porcukorral, és pihentessük 1,5 órát a hűtőben!

Neked ajánljuk