Túrós zserbó

Túrós zserbó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 70 szelethez:
  • a barna tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor 
  • *
  • a sárga tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg margarin
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • *
  • a túrókrémhez: 
  • 75 dkg túró
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 rúd vanília pépje
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg sárgabaracklekvár 

Elkészítés:

A barna tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 2 cipót gyúrunk belőle, hidegre tesszük.

A sárga tészta hozzávalóit egy cipóvá összegyúrjuk, azt is hidegre tesszük 30 percre.

A túrókrémhez a túrót alaposan összedolgozzuk a pudingporral, a cukorral, a vaníliával, a tojássárgájával, a vajjal, a citromhéjjal, a tejföllel, végül a tojásfehérjéből vert habbal lazítjuk.

Kivajazunk egy nagy, kb. 35x30 cm-es tepsit. A sárga tésztát az aljára kinyújtjuk, villával megszurkáljuk. Bőségesen megkenjük sárgabaracklekvárral. Az egyik barna cipót is tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk. Rákenjük a túrókrémet, majd befedjük a maradék kinyújtott barna tésztalappal. Villával sűrűn megszurkáljuk. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a süteményt kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Hasonló receptek