Vargabéles

Vargabéles

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg finommetélt
  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát és a búzadarát. Beleszórjuk a reszelt citromhéjat is, és beleforgatjuk a jól lecsöpögtetett tésztát, végül óvatosan hozzákeverjük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy 30 x 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egy réteslapot helyezünk bele úgy, hogy kicsit a tepsi oldalát is befedje. Ezután lekenjük olajjal, majd rárakunk még egy réteslapot, újra lekenjük olajjal, és rátesszük a harmadik réteslapot, de azt már nem kenjük le olajjal.

Rákanalazzuk a tölteléket, befedjük a maradék réteslapokkal, amit rétegenként szintén olajozunk.

160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk