Túrós táska kelt tésztából

Túrós táska kelt tésztából

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 ek. cukor

A töltelékhez:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 ek. tejföl
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. búzadara
  • 1 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj

Kenáéshez:

  • 1 tojássárga

Elkészítés:

A töltelékhez túrót törünk össze és tejfölt, darát, cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát és felvert tojást keverünk bele. A tészta alapanyagait összedolgozzuk és melegebb helyen hagyom kelni, 45 percet. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél centisre és felvágjuk 8x8-as kockákra. A tésztát túróval töltjük, a csücskeinél fogva batyut hajtunk és csavarunk rajta egyet, majd sütőpapírral borított tepsibe rakjuk őket. Pihentetjük kicsit és 1 tojássárgát kis tejjel kikeverünk, majd ezzel kenjük le a táskákat és 25-30 percen át sütjük, 190 fokon.

Neked ajánljuk