Túrós sült palacsinta meggyszósszal

Túrós sült palacsinta meggyszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 27 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 dkg cukor

A meggykompóthoz:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 kis darab citromhéj

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 2 tojássárga
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg cukor
  • 2 dkg mandulapehely
  • porcukor

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A tésztához tojást, tejet, olvasztott vajat keverek, majd ehhez jön a cukros, sós liszt és összedolgozom, végül 20 percet pihentetem. Ha ez kész, akkor olajos serpenyőben kisütök 8 db vékony tésztájú palacsintát.

A meggyet lecsepegtetem és 4 ek. lében oldom a keményítőt. A többit cukorral és citromhéjjal forralom fel, utána belerakom a keményítős levet, aztán a meggybefőttet is beleöntöm, majd a végén kiveszem a citromhéjat.

A tölteléknek vajat, cukrot, tojássárgát keverek ki. A túrót, tejfölt és citromhéjat is hozzáadom. Utána a felvert tojásfehérjét is beleforgatom.

A palacsintát a töltelékkel töltöm, feltekerem, utána tűzálló tálba fektetem. A tetejükre tojássárgával és cukorral kikevert tejföl kerül. Megszórom még mandulával és 200 fokon sütöm, fél órán át. Ha kész, akkor a meggykompóttal tálalom.

Neked ajánljuk