Túrós krémes

Túrós krémes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál 20 %-os ecet
  • kb. 2 evőkanál tejföl

a krémhez:

  • 50 dkg krémes túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál porcukor vagy ízlés szerint
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín

továbbá:

  • 4 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután két gombóccá osztjuk, és lisztezett felületen egyenként kb. 18 x 28 cm-es lapokká nyújtjuk.

A lapokat egy tepsi hátára fektetjük (amire előzőleg sütőpapírt helyeztünk), villával megbökdössük, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A túrót kikeverjük a cukrokkal, fél dl tejszínnel és ízesítjük citromhéjjal. A maradék tejszínből habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, majd rásimítjuk a túrós krémet, a másik lapot szintén megkenjük a maradék lekvárral és a lekváros résszel lefelé ráborítjuk a töltelékre, kissé rányomkodva.

A süteményt folpackkal letakarjuk és pár órán át vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

Baloghné Kele Judit

Neked ajánljuk