Túrós kocka

Túrós kocka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 18 szelethez:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj

a töltelékhez:

  • 25 dkg őszibarack befőtt
  • 2 db tojás
  • 50 dkg áttört túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg cukor

a szóráshoz:

  • liszt

a kenéshez:

  • vaj

Elkészítés:

Előkészítés: A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat). A piskótát finomra törjük, vagy ledaráljuk, vagy lereszeljük.

A tésztához a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt feloldjuk benne.

Keverő tálba tesszük a lisztet, csipetnyi sót, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tojást, cukrot és a tejes élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Letakarjuk és kelesztjük, amíg a tészta a duplájára nem nő.

A töltelékhez kis kockákra összevágjuk a barackot. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük cukorral, beletesszük a vaníliás cukrot, majd a fehérjéből vert könnyű habbal lazítjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két részre osztjuk.

Az egyik részt kinyújtjuk 40x50 cm-es lapra, és beletesszük egy kivajazott, liszttel meghintett tepsi aljába. A tésztán elosztjuk a barackdarabokat, majd ráöntjük a túrókrémet és elsimítjuk.

A másik tésztadarabot is kinyújtjuk az adott méretre, és befedjük vele a túrótölteléket.

10 percen át pihentetjük a tésztát a tepsiben, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, és 30-35 percen át sütjük. A sütőből kivéve ismét pihentetjük, majd felszeleteljük és porcukrozva tálaljuk.

Neked ajánljuk