Túrós kifli

Túrós kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 16 darabhoz:

a tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1 tojássárgája

a töltelékhez:

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg aszalt vagy friss áfonya
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az átszitált lisztet mélyebb tálba tesszük egy csipet sóval és a cukorral együtt, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a túrót, majd összegyúrjuk, hogy porhanyós masszát kapjunk. Beletesszük a tojássárgáját, és újból összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Amikor kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk, és háromszögeket vágunk belőle. Megszórjuk a fahéjas cukorral, az áfonyával és feltekerjük őket kiflinek. (Ha több tölteléket szeretnénk tenni bele, akkor kevés olvasztott vajjal kenjük meg, különben a töltelék kipereg belőle.)

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsiben a mélyhűtőbe tesszük 25–30 percre. Amikor kivesszük a fagyasztóból, 200 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek