Túrós-gesztenyés hókifli

Túrós-gesztenyés hókifli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej

A gesztenyés töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés olvasztott margarin
  • porcukor
  • rum

A túrós töltelékhez:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés olvasztott margarin
  • porcukor
  • rum
  • 25 dkg túró
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • 2-3 ek tejföl
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatom.

A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet hozzárakok még, míg elérem a megfelelő állagot. Kétfelé veszem, majd letakarva 15-30 percig pihentetem.

3 mm vastagságúra nyújtom, köröket szaggatok belőle, majd megtöltöm 1 evőkanálnyi töltelékkel.

Feltekerem és kifliket hajtok belőlük.

Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm, még melegen a porcukor és a vaníliás porcukor keverékébe forgatom.

A végeredmény igazán finom, puha, édes kis kifli lesz.

Ha egyszerre többféle tölteléket használunk, változatosabbá tehetjük az elkészült süteményt.

Hasonló receptek